EEn Multidisciplinaire aanpak

Tijdens ons retreat gaan we vanuit verschillende invalshoeken aan de slag. Belangrijk is de bewustwording: wat gebeurt er tijden de overgang? Hoe voorkom je klachten? En welke andere mogelijkheden heb je om klachten en gevolgen bij de bron aan te pakken?

Ons multidisciplinaire team bestaat onder andere uit artsen, leefstijlspecialisten, psychologen en coaches. Die elk vanuit hun eigen specialisme met je aan de slag gaan.

Contact

herkenbaar?

Tijdens de overgang kan er van alles veranderen in je leven. Denk aan (problemen met) seksualiteit en de relatie met je partner. Burn-out (achtige) klachten waardoor je de energie niet meer hebt in je werk of bedrijf. Verandering in je lichaam, overgewicht, fysieke belastbaarheid, waardoor je niet meer kan ‘wat je altijd wel kon’.

Met ons Menopause Therapy Retreat gaan we aan de slag met oorzaken, maken we gevolgen inzichtelijk en geven we je een handreiking hoe om te gaan met je nieuwe situatie. Van specifieke medische therapie tot omgaan en acceptatie: alle facetten komen aan bod!

 

Zoek contact voor een intake

Doel en inhoud

Na deze retreat ga je naar huis met kennis van de nieuwste inzichten over de overgang. Daarnaast heb je gedurende de retreat gewerkt aan je Persoonlijk Ontwikkel Plan en heb je dus een document met handvatten die zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Tijdens de workshops van de Retreat komen de volgende onderwerpen aan bod
– Hormonale veranderingen tijdens de overgang
– Lichamelijke klachten
– Psychische klachten
– Seksualiteit
– Gezondheidsrisico’s op de lange(re) termijn
– (Homeopathische) Middelen tegen de overgang
– Voeding
– Bewegen tijdens de overgang
– Overgang en werk
– Hormoontherapie

De workshops zullen zo in elkaar zitten dat er ook veel met elkaar gedeeld kan worden (voor wie wil). Zowel plenair als in kleine groepjes worden oefeningen gedaan rondom de bovenstaande thema’s.  Inzichten kunnen verwerkt worden in het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP), zodat het een levend document is waar steeds in aangescherpt kan worden.

Van tevoren is er de mogelijkheid om een laboratoriumonderzoek te laten doen op specifieke hormoonconcentraties in het bloed of in de urine, zodat er een beter beeld gekregen kan worden van de hormonale status. Andere onderzoeken op bijvoorbeeld vitamines en mineralen behoren ook tot de mogelijkheden. Dit kan dan gecombineerd worden met een individueel consult met dokter Nora Hendriks; een unieke kans buiten haar wachtlijst om. Aan deze opties zijn wel additionele kosten verbonden.

 

 

Contact

Unieke after care

Na 4 dagen heb je alle handvatten, tools en nieuwe inzichten om te gebruiken in je dagelijks leven. Maar voor ons is een afsluiting geen afscheid – het is het begin van een proces. Waarbij we beschikbaar blijven voor feedback, aanvullende adviezen en verdere ontwikkeling en verdieping.

Wanneer je weer thuis bent begint het eigenlijk pas. Daarom is een goede nazorg een vast onderdeel van het programma. We kijken terug op de gemaakte stappen, en kijken samen verder vooruit. 

Door uit je comfortzone te stappen, neem je meteen een heel belangrijke horde. In alle luxe, ruimte en privacy kun je vervolgens de balans en harmonie in je leven terugvinden! – Montgó Lifestyle – 

MENOPAUSE THERAPY RETREAT 

In een luxe setting, met maximale privacy en voorzien van alle comfort in ons eigen resort, gaan onze specialisten met jou en een beperkte groep gelijkgestemden gedurende het programma intensief aan de slag. 

Waarom in Spanje?

De Costa Blanca is een plek waar je volledig tot rust kan komen. De omgeving heeft en geeft je alles om aan jezelf te kunnen en mogen werken. Het gebied heeft een microklimaat wat betekent dat zowel de zomers als de winters zeer aangenaam zijn. Ook heeft de streek een zeer schone luchtkwaliteit en de zee is schoon en helder. Alles bij elkaar maakt dat de omgeving heel prettig en een fijn gevoel geeft vanaf het moment je arriveert.

 

Aan de slag? Zoek contact!

De eerste stap is een persoonlijk gesprek. Daarin vertellen we meer over kosten, mogelijkheden en de invulling van het retreat. Ook kunnen we dieper ingaan op verwachtingen in jouw specifieke situatie.